Saturday, November 17, 2007

Food - Chick (Carving, marinate)

ဆု ရ ထားတယ္ ဗိ်ဳ ့

အဟဲင္း...(ေခ်ာင္းဟတ္သံ) ဆုရလို ့ အားလံုးက ေကြ်းရမယ္ လို ့ ၀ုိင္းညွင္းေနေတာ့ မေနနုိင္ဘူးခမ်။ ျဆာကိုစိုးထက္ေပးတဲ့ ေရႊတံဆိပ္ဆု ျကီးကိုလည္း ျကြားခ်င္လို ့ ျပီးေတာ့ ကိုယ့္ကိုကုိယ္ ဂုဏ္ျပဳ တဲ့ အမွတ္နဲ ့ ေကြ်းမယ္ဗ်ား (စာမက်က္တဲ့ ဂုဏ္ေပါ့ဗ်ာ) ...တေန ့က ျကက္တေကာင္ ေလ်ာ့ေစ်းနဲ ့ (၈၀ျပား) ရလို ့ အေကာင္လိုက္၀ယ္လာတယ္ မအားတာနဲ ့ပစ္ထားတယ္။ အဲဒီေတာ့

ျကက္တေကာင္လံုး ဘယ္လို အသံုးခ်မလဲ


ျကက္တေကာင္လံုး အသံုးခ်ဖို ့ဟင္း၅ခုေရြးလိုက္တယ္

အုန္းနို ့ေခါက္ဆဲြ။ ျကာဆံခ်က္ အတြက္ အရုိးရယ္ ေျခသလံုးသားရယ္ လက္ေတာင္ပံေတြရယ္
ရင္အံု အသားေတြ ကို ေတာ့ ဆာေတးလုပ္မယ္
ေပါင္သားေတြကုိေတာ့ ဒန္ေပါက္ျကက္သားလို ခ်က္မယ္
အေရခံြကိုေတာ့ အထူးစပါယ္ရွယ္ ေျကာ္မယ္


ျကက္ကို ေကာင္းေကာင္း ဘယ္လို ႏြာ မလဲ

၁- ေတာင္ပံကို ျဖတ္ထုပ္လိုက္တယ္
၂. ျကက္ရင္ပံု ေဘးတ၀ုိက္ ဓါးနဲ ့ျဖတ္လိုက္တယ္။ ျပီးေတာ့ ခါးရို္းကေန လွန္ခ်လိုက္တယ္(ခါးအေပၚနဲ ့ခါးေအာက္ပိုင္းကပ္တဲ့ပံု)ျပီးေတာ့ ဒါးနဲ ့ျဖတ္လိုက္ေတာ့ အေပၚနဲ ့ေအာက္ ကြဲသြားျပီ။ အေရခံြေတြ အားလံုးဆဲြထုပ္ လိုက္တယ္။
ေျခေထာက္ပိုင္းက်ေတာ့ ေျခက်င္း၀တ္ကို ပတ္လည္လီွး ျပီးအေရခံြ ခြ်တ္လိုက္တယ္
၃. လက္မနဲ ့အရိုးနား ကပ္တြန္း ျပီး အသားေတြ အကုန္ ထြင္လိုက္တယ္ (ရင္ပံုပိုင္း) ေက်ာပိုင္းကိုလည္း ထြင္တယ္ အသားနဲနဲ ကပ္ေတာ့ အုန္းနုိ ့၊ျကာဆံခ်က္အတြက္ ေကာင္းတာဘဲ
၄. ေပါင္ရင္းကို ေက်ာနဲ ့ကဲြေအာင္ ဒါးနဲ ့ျဖတ္လုိက္တယ္ ေျခဆစ္ေတြ မွာ ဒါးနဲ ့လီွးျပီး တပိုင္းစီျဖတ္ေအာင္ ျဖတ္လိုက္တယ္။ (ခုတ္စရာေတာင္ မလုိဘူး)။ ျပီးေတာ့ အဆစ္နားကို ဒါးနဲ့ ရစ္လိုက္ပါ အရိုးကို ေဒါင္ျပီး ေဘးပတ္လည္ကို ဖိခ်လိုက္ရင္အသားေတြ ထြက္လာမယ္။ တကယ္လို ့ကပ္ေနရင္ မျပတ္တဲ့ ေနရာေတြ ဒါးနဲ ့ဘဲ ျဖတ္ေပါ့ အသားနဲနဲ က်န္ေတာ့ ဟင္းခ်ိဳအတြက္ အသားရတာေပါ့ေလ
၅. ျကက္ဖင္ကို ျဖတ္လိုက္တယ္။ (အေပၚဖက္က ျကည့္ရင္ ျတိဂံပံုေပၚမွာ ဆီဗူးတလံုး ရိွမယ္) အဲဒါကို ဘဲ ျဖတ္လႊင့္ လိုက္တယ္ ျကက္စအိုလို ့ေျပာတာဘဲ။ မွားရင္ ျပင္ေပးျကပါ။ က်န္တာကို ဟင္းခ်ိဳထဲထဲ့မယ္
၆. လက္ကိုလည္း အဆစ္ေတြမွာ ဒါးနဲ ့ရစ္ျပီး တပိုင္းစီျဖတ္တယ္။ က်ေနာ့မွာ ဒါးမမရိွေတာ့ ဒါးနဲ ့လီွးနုိင္တယ္။
၇.ျကက္သားမွာ ကပ္ေနတဲ ့အဆီခဲေတြ အကုန္ဖယ္လိုက္တယ္


ျကက္သား ဆာေတး
ေမ့ေနလို ့ နက္ထဲ ၀င္ျကည့္ရေသး။ လက္ထဲမွာ ပစည္းအကုန္မရိွေတာ့ ရိွတာနဲ ့ဘဲလုပ္မယ္
- ျကက္ရင္ပံုအသားေတြ ထူရင္ ျပားေအာင္ ပိုင္းလိုက္တယ္ ျပီး ၁လက္မအရြယ္ ရွည္လေမ်ာ စိတ္တယ္။ ၀ါးခြ်န္မွာ ထိုးလို ့ရေအာင္
- အရက္ထဲ့ရင္ေတာ့ ေမႊးမယ္။ က်ေနာ္က ေရွာင္ထားလို ့ ဒိန္ခ်ဥ္ဘဲသံုးတယ္။ ၄ဇြန္း
- ျကက္သြန္ျဖဴ အမွုန္ ့ (ျကက္သြန္ျဖဴကုိသံုးရင္ ညွက္ေအာင္လုပ္သင့္သည္) ၁.၅ဇြန္း
- တရုတ္မဆလာ အမွုန္ (နုိင္ငံျခားေရာက္သူေတြ အတြက္ chinese 5 spices) ၁ဇြန္း
- ငံျပာရည္ အျကည္ ၃ဇြန္း
- နႏြင္း ၂ဇြန္း
- ပ်ားရည္၂ဇြန္း
- Hosin ေခၚတဲ့ BBQ sauce သို ့မဟုတ္ ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ ပဲငပိအခ်ိဳရည္ ၂ဇြန္း
- အခ်ိဳမွုန္ ့(မထဲ့လဲရတယ္)
- သျကား၂ဇြန္း
- ဂ်င္း အရည္၂ဇြန္း (က်ေနာ္က ဂ်င္းစိတ္ရမွာပ်င္းေတာ့ chicken rice sauce ကို ၂ဇြန္းပစ္ထဲ့လိုက္တယ္)
- (စာအတုိင္းကေတာ့ နံနံေစ့။ နာနတ္ပြင့္၊ ငရုတ္ေကာင္းထဲ့တာ တခုခ်င္းထဲ့ရမွာ ရွုပ္လို ့ တရုတ္မဆလာသံုးလိုက္တာ)
(ေရးမဲ့သာ ေရးတာ က်ေနာ္က ပစ္ထဲ့တာ။ ဇြန္းနဲ ့ခ်ိန္ထဲ့တာမဟုတ္ဘူး အခ်ိန္အဆ ပိုတာလိုတာ ကိုယ့္စိတ္ျကိုက္ထဲ့ေပါ့)
အခုႏွပ္ထားတယ္ ေနာက္ေန ့က်မွ ကင္မယ္


ဒန္ေပါက္ျကက္သား
အသိ ကုလားမတေယာက္ဆီမွာ ဒန္ေပါက္သြားစားတာ ရင္မပူဘူး။ ခ်က္နည္း ေမးေတာ့ မဆလာကို ထမင္းထဲ မထဲ့ဘူး ျကက္သားကိုဘဲ ထဲ့တယ္ ဆိုေတာ့ ရင္မပူဘူးေလ။
ေပါင္သားအကုန္လံုးကို ၏
- ဒိန္ခ်ဥ္ ၅ဇြန္း
- ျကက္သားမဆလာ ၁.၅ဇြန္း
- နႏြင္း ၀.၅ဇြန္း
- ဆား ၀.၂၅ဇြန္း (အငံေလ်ာ့စားတာ အက်င့္ျဖစ္ေနတယ္)
ႏွပ္ထားတယ္ ေနာက္ေန ့မွ ခ်က္မယ္

အရိုးေတြ ဆားလူးျပီး အေအးခန္းထဲ ထဲ့ထားတယ္ အခု ည သန္းေခါင္ေက်ာ္လို ့ ၁နာရီထုိးေတာ့မယ္ မလုပ္ခ်င္ေတာ့ဘူး ေနာက္ေန ့မွ.

ကဲ ျကက္တေကာင္ လံုး အရိုးတျခား အသားတျခား ပယ္ပယ္နွယ္နွယ္ ကိုင္ႏြာျပီး နွပ္ပစ္လိုက္ျပီ ေနာ္..

ေနာက္မွ ဆံုျကမယ္

0 comments:

 
/* EOT ----------------------------------------- */