တံက်င္စို ့ရ္် ကင္ေစ
အရိုးတျခား အသားတျခားျဖစ္ေအာင္ ႏြာျပီးျပီ။ အားရပါးရ ႏွပ္ျပီး ျပီ ။ ကဲ.... တံက်င္စုိ ့ရ္် မီးရဲရဲတြင္ မဲမဲျဖစ္ေအာင္ ကင္ေတာ့မည္
ေရခဲေသတာထဲႏွပ္ထားေသာ ျကက္သား ရင္ပံု အပိုင္းကို ၀ါးခြ်န္တြင္ ထိုးရ္် မီးကင္ပါ။ GAS မီးဖိုတြင္ ကင္လွ်င္၄င္း။ GRILL လွ်ပ္စစ္မီးျဖင့္ ၄င္း။ ကင္နုိင္ေသာ္လည္း မီးေသြးမီးျဖင့္ကင္လွ်င္ အနံ ့အလြန္ေမႊးပါသည္။ ရင္ပံုနွင့္ရိွသမွ် အသားမ်ားကုိ ကင္ရာတြင္ ဒုတ္ေခ်ာင္း၁၀ေခ်ာင္းသာ ရပါသည္။
ကိုယ္တုိင္လုပ္ေသာ အခါမွ ဆာေတး အဘယ့္ေျကာင့္ ေစ်းျကီးျပီး နဲနဲ ဘဲ ရသည္ကို နားလည္ေတာ့သည္။ ၀ါးခြ်န္တြင္ အသားစို ့ရာတြင္ ေရာင္းတန္း၏ ၁ဆခဲြ ပိုထဲ့ထားသျဖင့္ ေရာင္းတန္းပံုစံ အသားပါးပါးနဲနဲ ျပင္ပါက ဒုတ္ေခ်ာင္း၃၅ေခ်ာင္းမွ် ရနုိင္ပါမည္။
မီးဖိုတြင္းမထဲ့မီွ အုန္းနုိ ့ရည္ကို အသားေပၚသုတ္ေပးရပါမည္။ မေလးဆာေတး က စပါးလင္အရည္ပါထပ္ ထဲ့ျပီး ယိုးဒယားကမူ သံပုရာထပ္ ငါးငံျပာရည္ ထဲ့မည္ဟု ထင္ရပါသည္။
စားျကည့္ေသာ အခါ ဆားအလြန္ငံ ျပီး ဆာေတး၏ အခ်ိဳ အရသာမရိွ သည္ကို ေတြ ့ရပါသျဖင့္ စာေရးသူ ၏ အညႊန္းတြင္ ဆားမထဲ့ဘဲ သျကား၂ဇြန္း ထဲ့ပါ။
ကိုသံုည၊ ပို ့စ္ အဆက္ ေရးေပးေသာ ကိုမာန္လိွုင္းငယ္၊ ဘေလာ့အသစ္ ျပင္ေပးေသာ ကုိသျကၤန္၊ ကိုဖိုးဇင္၊ ကုိစ်ာန္ နဲ ့ လာေရာက္ ေခ်ာင္းျကည့္ေန ျကေသာ စာဖတ္သူမ်ား အားလံုးကို သြားရည္ မသုတ္ခင္ ျကက္သား ဆာေတး ျဖင့္ ဧည့္ခံပါသည္။ ေနာက္ပိုင္းတြင္ က္်ပို ့စ္ ကို အေခ်ာေရးျပီး လုလုမီးဖိုေခ်ာင္ အတြင္းရိွ ခ်က္နည္းစင္တြင္ သြားေရာက္ထားရိွပါမည္။
Monday, November 19, 2007
Food - Satay
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
ေက်နပ္ပါတယ္ ေဂ်ေရ ေက်နပ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ဗ်ာ ဆာေတးကုိ ဘီယာနဲ႔ေတာ့ တြဲျပီးတုိက္သင့္တာေပါ့ ဟုတ္ဖူးလား။ ခုေတာ့ ကုိယ့္ဘာသာ ပုလင္းယူလာျပီး ခင္ဗ်ား ဆာေတးနဲ႔ ေသာက္လုိက္တာ မူးေနတာပဲ ဟဲ ဟဲ ဟဲ :D
ေကာင္းလိုက္တဲ့ ဆာေတးဗ်ာ ...
ရွလြတ္.. ရွလြတ္.. ၾကည့္ပီး.. သေရက်တြားပီဟယ္.. :D
ခ်ားေကာင္းပုံပဲ..
Post a Comment